Iată trei reţete gustoase pentru masa de Ziua Națională a României
Ingrediente (pentru 4 porţii): 300 g fasole boabe 1 kg ciolan afumat sau costiţă afumată 2-3 morcovi 1 păstârnac o ceapă mare 2-3 fire ceapă verde sau o ceapă mică 2 ardei graşi sau gogoşari 3-4 linguri ulei 2-3 linguri pastă de tomate o foaie de dafin 10-15 boabe de piper sare şi piper mărar şi pătrunjel
Mod de preparare
- Se curăţă fasolea de impurităţi, se spală, se pune într-un vas cu apă rece şi se lasă la înmuiat de pe o zi pe alta. Se limpezeşte de 2-3 ori şi se pune la fiert într-un vas cu apă rece (apa trebuie să depăşească nivelul boabelor cu 4-5 cm).
- Se adaugă ciolanul afumat la fiert.
- Se fierbe acoperit, la foc potrivit, aproximativ o oră. Se adaugă ceapa mare, morcovii şi păstârnacul, toate tăiate în sferturi. Se lasă să fiarbă în continuare până se înmoaie boabele de fasole şi legumele.
- Separat, într-o tigaie cu ulei se căleşte ceapa verde tocată mărunt. Se stinge cu 3-4 linguri de supă de fasole şi se lasă să fiarbă înăbuşit. Se adaugă ardeiul gras tăiat cubuleţe, pasta de tomate, un praf de sare, boabele de piper, foaia de dafin şi un polonic de supă de fasole. Se fierbe până se obţine un sos gros, apoi se răstoarnă în fasolea fiartă.
- Se amestecă şi se potriveşte la gust cu sare şi piper. Se mai lasă pe foc doar câteva clocote şi se presară verdeaţa tocată mărunt. Se serveşte cu murături.
Ingrediente: o jumătate de varză nouă proaspătă, 2 morcovi,1 ceapă, o ţelină, 500 gr afumătură (costiţă, scăriţă), 500 ml zarzavat, 1 l borş, 100 ml ulei, o legătură pătrunjel.
Mod de preparare:
- toacă Ceapă şi căleşte-o în ulei, adaugă morcovul dat pe răzătoare
- afumătura se pune la fiert într-o oală umplută trei sferturi cu apă;
- ia mereu spumă;
- adaugă ţelina dată pe răzătoare,varză tăiată,legumele călite şi zarzavatul, când afumătură este aproape fiartă;
- când s-au fiert se adaugă borşul şi sare după gust;
- mai lasă 2-3 clocot e, opreşte focul şi pune pătrunjelul tocat.
Ciorbă de varză cu afumătură se serveşte caldă.
Este tocmai bună pentru a te încălzi pe o vreme atât de friguroasă. Uite o reţetă simplă şi bună , la fix pentru a bea înainte de masa de 1 decembrie.
Ingredinte: 500 ml ţuică 5 linguriţe miere 10 boabe piper 10 cuişoare 1 vârf cuţit scorţişoară
Mod de preparare: Se pune ţuica într-un ibric la fiert cu piperul, scorţişoara şi cuişoarele. Când s-a încălzit de ies aburi se adaugă mierea şi se amestecă puţin, până se contopeşte totul într-un vis de iarnă. La primul semn, atenţie, doar semn de clocot, se ia de pe foc şi se acoperă; se oferă în ceşcuţe mici de lut, cât mai strânse la gură, să se răcească încet şi să se concentreze parfumul binefăcător, care ia răceala cu mâna.
Daniela Crudu a fost batuta de iubitul ei.
Teatrul Naţional Cluj-Napoca va găzdui primul concert caritabil din România dirijat de un robot.
Tot mai mulți oameni consideră că berea mexicană Corona Extra are legătură cu epidemia de coronavirus care a ucis deja 213 oameni în China.
Iată mai jos cele zece filme şi seriale aşteptate de noi pe Netflix în februarie.
Organizatorii Neversea 2020 au anunţat primul val de artişti care vor concerta pe malul mării în luna iulie.
Un conac care dispune de propria Cameră roșie, inspirată din filmul „50 de umbre ale lui Grey”, a fost scos la vânzare. Palatul plăcerilor vine și cu un preț pe măsură de indecent: 2,23 de milioane de lire sterline.
Eminem a intrat în Cartea Recordurilor cu piesa „Godzilla” recitând 229 de cuvinte în 30 secunde.
27 ianuarie este ziua care sărbătorește prăjitura cu ciocolată! Și cum probabil toată lume iubește acest desert, aveți nevoie și de o rețetă perfectă unei astfel de ocazii.
Tinder adaugă un buton de panică și alte măsuri de securitate în formatul aplicației.
Sezonul cu numărul zece al show-ului de talente va lua startul pe 7 februarie, de la 20.30, anunță Pro TV.