Humanitas: "Omul care mută nori. Şapte povestiri", de Radu Paraschivescu; "Ludice. Exerciţii de umor criptic", de Gabriel Liiceanu; "Ne facem bine. O antologie de fapte extraordinare văzute şi vorbite la România, te iubesc!", de echipa emisiunii TV: Cosmin Savu, Rareş Năstase, Paula Herlo, Alex Dima, Paul Angelescu, Cristian Leonte; "O călătorie prin univers. Astrofizica povestită", de Cristian Presura, cu ilustraţii de Ana Alfianu, în colecţia Humanitas Junior, "Întrebări fără răspuns (sau cu prea multe răspunsuri)", de Lucian Boia, "Cartea întâmplărilor”, volum colectiv coordonat de Tatiana Niculescu, "Povestea numărului Π", de Pietro Greco, în colecţia #Ştiinţă, "Dicţionar de locuri literare bucureştene", de Corina Ciocârlie, Andreea Rasuceanu, "Nici toate ale popii. Religie fără stres", de Wilhelm Tauwinkl, "Negaţionismul de stânga", de Thierry Wolton, în colecţia #Istorie.
Humanitas Fiction: "Brisbane", de Evgheni Vodolazkin, "Doamna Pylinska şi secretul lui Chopin", de Eric Emmanuel Schmitt, "Pianistul. Amintiri din Varşovia, 1939-1945”, de Władysław Szpilman, "Nu mi-am omorât bărbatul", de Liu Zhenyun, "Soţia aviatorului", de Melanie Benjamin, "Eugenia", de Lionel Duroy, "Zmeie de hârtie", de Romain Gary, "O dimineaţă de iubire pură", de Yukio Mishima, "Serotonină", de Michel Houellebecq, "Tatuatorul de la Auschwitz", de Heather Morris.
Humanitas Junior: "O călătorie prin Univers. Astrofizica povestită", de Cristian Presura, cu ilustraţii de Ana Alfianu; "Băiatul care nu credea în Moş Crăciun", de Liana Alexandru, cu ilustraţii de Ana Alfianu; "Visătorul de visuri", de Regina Maria a României, cu ilustraţii de Sidonia Călin; "Poveşti cu animale din lumea întreagă. 50 de basme şi legende", de Angela Mc Allister, cu ilustraţii de Aitch; "Darwin. Expediţia pe Beagle", de Fabien Grolleau şi Jeremie Royer.
Litera: "Rugăciune pentru Cernobîl”, de Svetlana Aleksievici; "Trei femei”, de Lisa Taddeo; "Crăciunul lui Poirot”, de Agatha Christie.
Litera mică: "Zăpadă”, de Walter de la Mare; "Cum a salvat Felix Crăciunul”, de Alex T. Smith, "Miau, Miorlau şi Miaunici”, versurile meşteşugite ale Simonei Epure, "Poveşti clasice de Crăciun” şi "Călătoria lui Albie Bright”, de Christopher Edge.
Curtea Veche Publishing: "Radiografia unei mârşăvii judiciare", de Traian Berbeceanu, "O ţară se construieşte zi de zi", de Adrian Cioroianu, "Luarea Ismailului", de Mihail Siskin, "Pablo the Alpaca. Scrisoarea", de Marian Godină, şi “Reţetele de Crăciun ale lui Jamie Oliver”.
Nemira: "Suspicious Minds”, de Gwenda Bond (imprintul Armada), “Străinul”, de Stephen King (imprintul Armada); "Soldatul iernii", de Daniel Mason (colecţia Babel); “Soţia imperial”, de Irina Reyn (colecţia Damen Tango); “Reţeaua şoaptelor”, de Chandler Baker (imprintul Armada); “Arta de a asculta şi alte lecţii de viaţă”, de Michael Caine (colecţia Yorick), autobiografia unuia dintre cei mai şarmanţi actori de Hollywood, “Dr. Sleep”, de Stephen King (imprintul Armada); “Oameni versus tehnologie”, de Jamie Bartlett (nonficţiune); “Dosar permanent”, de Edward Snowden (nonficţiune); “O zi de decembrie”, de Josie Silver (colecţia Damen Tango).
Nemi: Pe primul loc în topul vânzărilor a fost cartea “O dorinţă de Crăciun”, de Katherine Rundell, urmată de “Nevermoor. Probele de admitere ale lui Morrigan Crow”, de Jessica Townsend; “Lama lama de Crăciun”, de Anna Dewdney; “Poveste muzicală de Crăciun”, de Cristina Andone; “Eu şi Moş Crăciun”, de Matt Haig.
Polirom: “Poartă-ţi plugul peste oasele morţilor”, de Olga Tokarczuk, Colecţia “Biografii romanţate”, compusă din “Maria Tănase. O fântână pe un drum secetos”, de Simona Antonescu; “Enescu. Caiete de repetiţii”, de Dan Coman; “Brâncuşi sau cum a învăţat ţestoasa să zboare”, de Moni Stănilă; “Caragiale. Scrisoarea pierdută”, de Bogdan-Alexandru Stănescu. “Poartă-ţi plugul peste oasele morţilor”, de Olga Tokarczuk; “Cei plecaţi şi cei rămaşi”, de Parinoush Saniee, şi “Fetele Căpitanului”, de Maria Dueñas, “Lumina de veghe”, de Michael Ondaatje, “Din pântecul balenei”, de Sjón, “Flacăra”, de Leonard Cohen.
RAO: “Ziua răzbunării”, de John Grisham, “Sociologia proastei guvernări în România interbelică”, de Bogdan Bucur, “România în perioada Administraţiei Emil Constantinescu”, de Alex Mihai Stoenescu, “Enciclopedia de diplomaţie”, de Dan Dungaciu, “Viaţa după Auschwitz”, de Eva Schloss, “Cari Mora”, de Thomas Harris, “Spionul care a schimbat istoria”, Zvetlana Lokhova, “Tura de noapte”, de Michael Connely, “1989 - Principiul dominoului”, de Dumitru Preda şi Mihai Retegan, “Liderul haitei”, de Tudor-Tim Ionescu.
Grupul Editorial Trei: "Fata care trebuia să moară", de David Lagerctantz (colecţia Fiction Connection, Editura Trei); "Pasărea cu piept roşu", de Jo Nesbø (serie de autor, Editura Trei); "Acolo unde cântă racii", de Delia Owens (colecţia Literary Fiction, Editura Pandora M); "Un an şi o zi", de Pascal Bruckner (serie de autor, Editura Trei); "Fidelitate", de Marco Missiroli (colecţia Literary Fiction, Editura Pandora M).
Daniela Crudu a fost batuta de iubitul ei.
Teatrul Naţional Cluj-Napoca va găzdui primul concert caritabil din România dirijat de un robot.
Tot mai mulți oameni consideră că berea mexicană Corona Extra are legătură cu epidemia de coronavirus care a ucis deja 213 oameni în China.
Iată mai jos cele zece filme şi seriale aşteptate de noi pe Netflix în februarie.
Organizatorii Neversea 2020 au anunţat primul val de artişti care vor concerta pe malul mării în luna iulie.
Un conac care dispune de propria Cameră roșie, inspirată din filmul „50 de umbre ale lui Grey”, a fost scos la vânzare. Palatul plăcerilor vine și cu un preț pe măsură de indecent: 2,23 de milioane de lire sterline.
Eminem a intrat în Cartea Recordurilor cu piesa „Godzilla” recitând 229 de cuvinte în 30 secunde.
27 ianuarie este ziua care sărbătorește prăjitura cu ciocolată! Și cum probabil toată lume iubește acest desert, aveți nevoie și de o rețetă perfectă unei astfel de ocazii.
Tinder adaugă un buton de panică și alte măsuri de securitate în formatul aplicației.
Sezonul cu numărul zece al show-ului de talente va lua startul pe 7 februarie, de la 20.30, anunță Pro TV.