Țara în care stopul cardiac în timpul sexului poate fi considerat accident de muncă

În timpul unei călătorii de afaceri în Loiret, un angajat a murit în timpul unei relații sexuale. Angajatorul său a refuzat să considere acest incident ca fiind un accident de muncă, argumentând că decesul a avut loc în timpul liber și într-o altă cameră decât cea pe care o rezervase. Curtea de Apel din Paris a decis altfel.

Când călătorește pentru muncă, un angajat este sub responsabilitatea angajatorului său. Și asta, chiar și în afara orelor sale efective de muncă. Curtea de Apel din Paris a reamintit principiul printr-o hotărâre din 27 mai 2019, identificată de Sarah Balluet, avocată specializată în drept social la SELARL ACT’AVOCATS.

Cazul a avut loc în anul 2013, atunci când compania TSO l-a trimis pe unul dintre tehnicienii de securitate pe un șantier din Loiret. El a murit în noaptea de 21 februarie, după ce a avut „o relație adulteră cu un străin”, a spus angajatorul său în hotărâre. Fondul de asigurări de sănătate primară a clasificat cazul drept accident de muncă, pe care angajatorul l-a contestat. Compania TSO susținea că decesul „s-a produs atunci când și-a întrerupt orele de serviciu dintr-un motiv dictat exclusiv de interesul său personal, independent de meseria sa”, iar din această cauză el nu mai era sub tutela angajatorului. Mai mult, moartea nu este atribuită exercitării activității sale „ci actului sexual pe care l-a avut cu o persoană necunoscută”.

Dar fondul de asigurări de sănătate susține că actul sexual este un act din viața de zi cu zi “ca un duș sau o masă”. Curtea de Apel din Paris susține că „salariatul care îndeplinește o misiune are dreptul la protecția prevăzută de articolul L 411 -1 din Codul de securitate socială pe toată durata misiunii pe care o îndeplinește pentru angajatorul său“. Nu contează dacă accidentul are loc în timpul unui act profesional sau al unui act din viața de zi cu zi, cu excepția cazului în care angajatorul are dovada că salariatul și-a întrerupt misiunea dintr-un motiv personal.

Judecătorii reamintesc că actul sexual este un act al vieții de zi cu zi. Faptul că accidentul a avut loc într-un alt loc decât camera de hotel pe care TSO i-a rezervat-o nu a permis ca angajatul să fie considerat în afara sferei de aplicare a autorității angajatorului. Prin urmare, accidentul a fost recunoscut ca accident de muncă.

sursa




Comment Section
You have to log in or register a new account!
Primul concert din România, dirijat de un robot

Teatrul Naţional Cluj-Napoca va găzdui primul concert caritabil din România dirijat de un robot.

Unii cred că berea mexicană provoacă virusul mortal din China

Tot mai mulți oameni consideră că berea mexicană Corona Extra are legătură cu epidemia de coronavirus care a ucis deja 213 oameni în China.

Zece filme şi seriale de văzut în februarie 2020 pe Netflix

Iată mai jos cele zece filme şi seriale aşteptate de noi pe Netflix în februarie.

Primul val de artişti de la Neversea 2020

Organizatorii Neversea 2020 au anunţat primul val de artişti care vor concerta pe malul mării în luna iulie.

Conacul plăcerilor, de vânzare. Cum arată palatul cu 50 de leagăne pentru sex

Un conac care dispune de propria Cameră roșie, inspirată din filmul „50 de umbre ale lui Grey”, a fost scos la vânzare. Palatul plăcerilor vine și cu un preț pe măsură de indecent: 2,23 de milioane de lire sterline.

Eminem a intrat în Cartea Recordurilor

Eminem a intrat în Cartea Recordurilor cu piesa „Godzilla” recitând 229 de cuvinte în 30 secunde.

Azi sărbătorim Ziua prăjiturii cu ciocolată

27 ianuarie este ziua care sărbătorește prăjitura cu ciocolată! Și cum probabil toată lume iubește acest desert, aveți nevoie și de o rețetă perfectă unei astfel de ocazii.

Tinder adaugă butonul de panică

Tinder adaugă un buton de panică și alte măsuri de securitate în formatul aplicației.

Când începe Românii au talent. Regulă nouă în acest sezon

Sezonul cu numărul zece al show-ului de talente va lua startul pe 7 februarie, de la 20.30, anunță Pro TV.