Suplimentele cu zinc şi acid folic nu ajută la creşterea fertilităţii masculine

Consumul zilnic de suplimente cu zinc sau acid folic nu ajută la creşterea fertilităţii masculine, potrivit unui nou studiu realizat de oameni de ştiinţă din Statele Unite.

Cercetătorii au descoperit că administrarea zilnică a acestor suplimente nu a îmbunătăţit calitatea spermei la bărbaţii care urmau un tratament împotriva infertilităţii.

În cadrul studiului au participat 2.370 de cupluri. Bărbaţii care au luat parte la cercetare aveau vârste de 18 ani şi peste, în timp ce femeile aveau între 18 şi 45 de ani. Jumătate dintre bărbaţi au primit 5 mg de acid folic şi 30 mg de zinc zilnic timp de şase luni, în timp ce cealaltă jumătate a primit un placebo. Toate cuplurile urmau un tratament la un centru de fertilitate din SUA în momentul realizării studiului.

Probe de spermă au fost colectate pe parcursul studiului şi calitatea acestora a fost analizată prin examinarea formei, dimensiunii, structurii şi concentraţiei, precum şi a numărului total de spermatozoizi. La sfârşitul procedurii, 820 de cupluri au avut un copil, potrivit Agerpres.

Potrivit cercetătorilor, numărul naşterilor „nu a fost semnificativ diferit în cadrul grupurilor care au primit tratament”, cu 404 naşteri în grupul în care bărbaţii au primit suplimente cu acid folic şi zinc, comparativ cu 416 în grupul care a primit un placebo. În plus, echipa de cercetători a afirmat că a observat „o creştere statistică semnificativă a fragmentării ADN-ului” la probele de spermă din grupul acid folic şi zinc (29,7%), comparativ cu grupul placebo (27,2%), ceea ce indică „o deteriorare crescută a ADN-ului din spermă asociată cu administrarea de suplimente”.

Cercetătorii au declarat că descoperirile lor contrazic studiile anterioare, inclusiv o meta-analiză publicată în 2017 în Urology Journal care sugerează că suplimentele cu acid folic şi zinc au un efect pozitiv asupra calităţii spermei la bărbaţii cu subfertilitate.




Comment Section
You have to log in or register a new account!
Primul concert din România, dirijat de un robot

Teatrul Naţional Cluj-Napoca va găzdui primul concert caritabil din România dirijat de un robot.

Unii cred că berea mexicană provoacă virusul mortal din China

Tot mai mulți oameni consideră că berea mexicană Corona Extra are legătură cu epidemia de coronavirus care a ucis deja 213 oameni în China.

Zece filme şi seriale de văzut în februarie 2020 pe Netflix

Iată mai jos cele zece filme şi seriale aşteptate de noi pe Netflix în februarie.

Primul val de artişti de la Neversea 2020

Organizatorii Neversea 2020 au anunţat primul val de artişti care vor concerta pe malul mării în luna iulie.

Conacul plăcerilor, de vânzare. Cum arată palatul cu 50 de leagăne pentru sex

Un conac care dispune de propria Cameră roșie, inspirată din filmul „50 de umbre ale lui Grey”, a fost scos la vânzare. Palatul plăcerilor vine și cu un preț pe măsură de indecent: 2,23 de milioane de lire sterline.

Eminem a intrat în Cartea Recordurilor

Eminem a intrat în Cartea Recordurilor cu piesa „Godzilla” recitând 229 de cuvinte în 30 secunde.

Azi sărbătorim Ziua prăjiturii cu ciocolată

27 ianuarie este ziua care sărbătorește prăjitura cu ciocolată! Și cum probabil toată lume iubește acest desert, aveți nevoie și de o rețetă perfectă unei astfel de ocazii.

Tinder adaugă butonul de panică

Tinder adaugă un buton de panică și alte măsuri de securitate în formatul aplicației.

Când începe Românii au talent. Regulă nouă în acest sezon

Sezonul cu numărul zece al show-ului de talente va lua startul pe 7 februarie, de la 20.30, anunță Pro TV.