S-a deschis primul muzeu al vaginului din lume

Într-un spațiu interior luminos din Camden, un tampon uriaș este flancat de cupe menstruale uriașe. Ilustrații ale organelor genitale feminine sunt peste tot pe pereți și piese de lenjerie intimă apar într-o cutie din sticlă. Acesta este primul muzeu al vaginului din lume dedicat anatomiei ginecologice, care se deschide în acest weekend în nord-vestul Londrei.

Muzeul a apărut printr-o acțiune de strângere de fonduri publice, peste 1.000 de persoane donând colectiv aproape 50.000 de lire sterline. Curatoarea, Florence Schechter, spune că motivația ei din spatele amenajării spațiului a fost simplă. „Am descoperit că există un muzeu al penisului în Islanda, dar niciun echivalent al unui muzeu al vaginului în altă parte, așa că am decis să fac unul”, spune ea.

Când a fost întrebată mai multe despre motivația ei, ea a adăugat zâmbind: „Sunt o femeie bisexuală.” Prima expoziție, care se va desfășura până la sfârșitul lunii februarie, se numește Muff Busters: Miturile vaginului și cum să luptăm mpotriva lor. Expoziția se va concentra pe ideile preconcepute greșite care din jurul anatomiei ginecologice, inclusiv curățenia, aspectul, menstruația, sexul și contracepția.

„Puțin sub 50% din populația lumii are vagin. Cei mai mulți dintre noi au venit pe lume prin intermediul unuia. Cu toate acestea, vaginele și restul anatomiei ginecologice sunt încă un subiect TABU ”, scrie pe unul dintre afișele din cadrul expoziției.

De asemenea se citează un sondaj efectuat în martie, care a constatat că mai mult de jumătate din publicul britanic chestionat nu putea descrie funcția sau identifica fizic vaginul (52%), labii (47%) sau uretra (58%).

Sarah Creed, cea care prezintă expoziția, spune că această ignoranță a surprins-o.

„Jumătate dintre persoanele chestionate nu știau unde se află vaginul, credeam că acesta este un lucru pe care oamenii îl știau cumva natural. De asemenea, pentru mine, a fost șocant rezultatul unui alt sondaj conform căruia una din cinci femei adulte cred că trebuie să înlăture un tampon pentru a urina – mi-a stat mintea-n loc”.

sursa




Comment Section
You have to log in or register a new account!
Primul concert din România, dirijat de un robot

Teatrul Naţional Cluj-Napoca va găzdui primul concert caritabil din România dirijat de un robot.

Unii cred că berea mexicană provoacă virusul mortal din China

Tot mai mulți oameni consideră că berea mexicană Corona Extra are legătură cu epidemia de coronavirus care a ucis deja 213 oameni în China.

Zece filme şi seriale de văzut în februarie 2020 pe Netflix

Iată mai jos cele zece filme şi seriale aşteptate de noi pe Netflix în februarie.

Primul val de artişti de la Neversea 2020

Organizatorii Neversea 2020 au anunţat primul val de artişti care vor concerta pe malul mării în luna iulie.

Conacul plăcerilor, de vânzare. Cum arată palatul cu 50 de leagăne pentru sex

Un conac care dispune de propria Cameră roșie, inspirată din filmul „50 de umbre ale lui Grey”, a fost scos la vânzare. Palatul plăcerilor vine și cu un preț pe măsură de indecent: 2,23 de milioane de lire sterline.

Eminem a intrat în Cartea Recordurilor

Eminem a intrat în Cartea Recordurilor cu piesa „Godzilla” recitând 229 de cuvinte în 30 secunde.

Azi sărbătorim Ziua prăjiturii cu ciocolată

27 ianuarie este ziua care sărbătorește prăjitura cu ciocolată! Și cum probabil toată lume iubește acest desert, aveți nevoie și de o rețetă perfectă unei astfel de ocazii.

Tinder adaugă butonul de panică

Tinder adaugă un buton de panică și alte măsuri de securitate în formatul aplicației.

Când începe Românii au talent. Regulă nouă în acest sezon

Sezonul cu numărul zece al show-ului de talente va lua startul pe 7 februarie, de la 20.30, anunță Pro TV.