Prima întâlnire. Cum recunoști dacă ești cu persoana potrivită

Prima întâlnire este guvernată de multe ori de emoții. Întâlnirea este copleșitoare și guvernată de palme transpirate, inimi sincronizate și presiuni interioare.

Întrebările standard curg ca niște verificări ce musai trebuie realizate pentru a bifa locul de muncă, aspectul exterior, proprietățile, gusturile, interesele, hobby-urile etc. Ceea ce trebuie cuantificat, de fapt, este inteligența emoțională, mai precis, capacitatea unei persoane de a-și exprima și gestiona emoțiile cu mult respect și blândețe, dar și exteriorizarea empatiei față de ceilalți.

Cercetătorul John Gottman ne arată că dincolo de nivelul de atractivitate sau de sincronizările pe care le-am făcut înainte de a ieși la un first date, cuplurile inteligente ar trebui să nu scape din vedere capacitatea amândurora de a avea respect reciproc, de a comunica și descifra, rapid, emoțiile celuilalt, pe scurt, să cultive, mai degrabă, inteligența emoțională. De altfel, conform lui dr. Gottman, un top trei ai celor mai importanți factori contributori ai unei relații ar fi tratarea partenerului drept un bun prieten (confident), rezolvarea conflictelor cu compasiune, și, musai repararea și conectarea după încheierea conflictului.

Un studiu similar subliniază că obținerea, de ambii parteneri, a unui scor crescut al inteligenței emoționale, se traduce prin fericire și mulțumire în relația respectivă. Dar acest lucru poate fi destul de ușor testat la o primă întâlnire. Spre exemplu, modalitatea prin care răspunde unor momente neplăcute (cum ar fi o comandă greșită), dacă devine irascibil(ă), este clar că se află în incapacitatea de a-și gestiona trăirile, sau dacă, deși este nemulțumit de serviciile personalului, dar nu le verbalizează persoanelor decidente, pot reieși probleme de asertivitate, dar și de neputința de a le exprima (ceea ce pe termen lung, poate fi un inconvenient). O altă modalitate o reprezintă descrierea foștilor parteneri, deoarece felul în care se raportează sau îi blamează pe aceștia, devine predictibil pentru relația pe care încercați să o conturați, potrivit paginadepsihologie.ro.

Limitele sănătoase impuse de ambii posibili iubiți sunt definitorii în exprimarea vulnerabilității, deoarece deschiderea față de celălalt, coroborată cu atingerea, converg pentru a trece într-o altă etapă a relației, mai precis, se depășește pragul necesar de confort pentru o posibilă exprimare a sexualității. În acest caz, inteligența emoțională joacă un rol decisiv, mai ales la începutul idilei amoroase. Intuiția, experiențele anterioare, traumele și rănile necicatrizate pot confirma delimitările în care va decurge o primă întâlnire. Dincolo de latura carnală, interesul, dar și spațiul verbal lăsat celuilalt, ascultarea lui și intervenirea doar după ce acesta a terminat prelegerea, sunt alte semne procesate prin filtrul inteligenței emoționale.

 




Comment Section
You have to log in or register a new account!
Primul concert din România, dirijat de un robot

Teatrul Naţional Cluj-Napoca va găzdui primul concert caritabil din România dirijat de un robot.

Unii cred că berea mexicană provoacă virusul mortal din China

Tot mai mulți oameni consideră că berea mexicană Corona Extra are legătură cu epidemia de coronavirus care a ucis deja 213 oameni în China.

Zece filme şi seriale de văzut în februarie 2020 pe Netflix

Iată mai jos cele zece filme şi seriale aşteptate de noi pe Netflix în februarie.

Primul val de artişti de la Neversea 2020

Organizatorii Neversea 2020 au anunţat primul val de artişti care vor concerta pe malul mării în luna iulie.

Conacul plăcerilor, de vânzare. Cum arată palatul cu 50 de leagăne pentru sex

Un conac care dispune de propria Cameră roșie, inspirată din filmul „50 de umbre ale lui Grey”, a fost scos la vânzare. Palatul plăcerilor vine și cu un preț pe măsură de indecent: 2,23 de milioane de lire sterline.

Eminem a intrat în Cartea Recordurilor

Eminem a intrat în Cartea Recordurilor cu piesa „Godzilla” recitând 229 de cuvinte în 30 secunde.

Azi sărbătorim Ziua prăjiturii cu ciocolată

27 ianuarie este ziua care sărbătorește prăjitura cu ciocolată! Și cum probabil toată lume iubește acest desert, aveți nevoie și de o rețetă perfectă unei astfel de ocazii.

Tinder adaugă butonul de panică

Tinder adaugă un buton de panică și alte măsuri de securitate în formatul aplicației.

Când începe Românii au talent. Regulă nouă în acest sezon

Sezonul cu numărul zece al show-ului de talente va lua startul pe 7 februarie, de la 20.30, anunță Pro TV.