Prăjitura lui Moș Nicolae. Este delicioasă!

Prăjitura lui Moş Nicolae este o prăjitură veche, numai bună iarna şi pe gustul lui Moş Nicolae.

Reţeta este foarte uşor de făcut, ingredientele sunt la îndemână, iar reuşita prăjiturii e garantată.

Ingrediente

Două căni de făină (căni de 200 de mililitri)

Două linguri de făină în plus

O linguriţă de praf de copt

O jumătate de linguriţă de sare 

200 de grame de unt

O cană de zahăr (tot de 200 de mililitri)

O lingură de esenţa de vanilie

Coajă rasă de la o portocală

Patru ouă

150 de grame iaurt

Trei linguri de lapte. 

100 de grame de stafide negre

100 de grame de stafide albe

100 de grame de miez de nucă mărunţit

200 de grame de seminţe de susan 

O mână de fistic mărunţit.

Pentru glazură

100 de grame de smântâna

Cinci linguri de zahăr

Esenţa de vanilie

Metodă de preparare

→ Unge o tavă rotundă cu o bucăţica de unt şi tapetează-o cu puţină făină. 

→ Amesteca făină cu praful de copt şi sărea. Cerne amestecul şi lasă-l deoparte. Pune în făină stafidele şi toate seminţele şi nucile şi amestecă uşor să se împrăştie în mod egal.

→ Untul, lăsat la temperatură camerei, circa 30 de minute, că să se înmoaie, se amestecă bine cu zahărul, până rezultă o crema de unt. Adaugă coajă de portocală şi vanilia, apoi ouăle, pe rând, amestecând bine după fiecare.

→ Adaugă iaurtul în care ai pus laptele şi ai omogenizat bine, iar la final pune făină şi amestecă uşor, până ce această este bine incorporată.

→ Rastoarna compoziţia în vasul pentru copt (o poţi coace într-o formă de chec sau în tavă clasică de aragaz) şi coace prăjitură, în cuptorul încins în prealabil, circa 40-45 de minute până în momentul în care se rumeneşte frumos.

→ Înainte de a scoate prăjitură din cuptor, trebuie incercata cu un pai.

→ Prăjitură se scoate din tavă abia după ce s-a răcit bine.

→ Glazura se pregăteşte în momentul în care blatul s-a răcit şi a fost scos din tavă. Amesteca smântâna, zahărul şi un praf de sare într-un vas şi pune-l pe foc. Amestecă până ce zahărul se topeşte. Adaugă esenţa de vanilie şi lasă totul pe foc circa zece minute până ce se caramelizează. Când căpăta o culoare frumoasă răstoarnă caramelul peste blat.

→ Caramelul se răceşte în circa 30 de minute. Este bine să tăi prăjitură în bucăţi până ce caramelul se răceşte complet.

→ In loc de caramel poţi pune ciocolată topită, sau îl poţi lasă simplu, iar în loc de seminţe şi nuci doar fructe confiate.

sursa: realitatea.net




Comment Section
You have to log in or register a new account!
Primul concert din România, dirijat de un robot

Teatrul Naţional Cluj-Napoca va găzdui primul concert caritabil din România dirijat de un robot.

Unii cred că berea mexicană provoacă virusul mortal din China

Tot mai mulți oameni consideră că berea mexicană Corona Extra are legătură cu epidemia de coronavirus care a ucis deja 213 oameni în China.

Zece filme şi seriale de văzut în februarie 2020 pe Netflix

Iată mai jos cele zece filme şi seriale aşteptate de noi pe Netflix în februarie.

Primul val de artişti de la Neversea 2020

Organizatorii Neversea 2020 au anunţat primul val de artişti care vor concerta pe malul mării în luna iulie.

Conacul plăcerilor, de vânzare. Cum arată palatul cu 50 de leagăne pentru sex

Un conac care dispune de propria Cameră roșie, inspirată din filmul „50 de umbre ale lui Grey”, a fost scos la vânzare. Palatul plăcerilor vine și cu un preț pe măsură de indecent: 2,23 de milioane de lire sterline.

Eminem a intrat în Cartea Recordurilor

Eminem a intrat în Cartea Recordurilor cu piesa „Godzilla” recitând 229 de cuvinte în 30 secunde.

Azi sărbătorim Ziua prăjiturii cu ciocolată

27 ianuarie este ziua care sărbătorește prăjitura cu ciocolată! Și cum probabil toată lume iubește acest desert, aveți nevoie și de o rețetă perfectă unei astfel de ocazii.

Tinder adaugă butonul de panică

Tinder adaugă un buton de panică și alte măsuri de securitate în formatul aplicației.

Când începe Românii au talent. Regulă nouă în acest sezon

Sezonul cu numărul zece al show-ului de talente va lua startul pe 7 februarie, de la 20.30, anunță Pro TV.