Masa in oras in Bucuresti

Bucureşti este departe de a duce lipsă de localuri unde se poate lua masa. Mergând de la tavernele mai modeste la restaurantele stilate, localurile unde se poate lua masa în Bucureşti întâmpină tot felul de exigenţe culinare. Astfel, fie că este vorba de specialităţi internaţionale sau de feluri de mâncare tradiţionale româneşti, restaurantele, bistrourile, cafenelele, pizzeriile şi standurile de mâncare din Bucureşti sunt croite pe măsura tuturor palaturilor şi a buzunarelor.

Caru’ cu Bere

Caru’ cu Bere este, probabil, unul dintre cele mai elegante restaurante din Bucureşti. Nu este vorba doar de mâncarea care recomandă Caru’ cu Bere ca alternativă de top, ci şi situarea sa geografică şi atmosfera pe care o întreţine. Astfel, Caru’ cu Bere este situat în centrul istoric al oraşului şi uimeşte prin frumoasa structură arhitecturală şi bogatele decoraţiuni interioare. Diverse programe de divertisment sunt concepute în fiecare zi, cu dansuri şi muzică oferite de profesionişti.

O parte consistentă a meniului este dedicată gastronomiei tradiţionale româneşti, onorând, astfel, aşteptarea turiştilor de a li se oferi prilejul să plonjeze în cele mai delicioase platouri româneşti. Se spune că berea casei merită încercată.

Poem Restaurant

Poem Restaurant este unul dintre cele mai şic restaurante din Bucureşti. Această particularitate este reflectată atât de preţuri, cât şi de apetisantele specialităţi servite aici. Clienţii nu trebuie să se aştepte la altceva decât la eleganţă şi strălucire dacă se decid să ia masa în mare stil la Poem Restaurant. Bucătăria pune accent pe specialităţi mediteraneene, franţuzeşti şi asiatice, însă aici pot fi încercate şi alte arome internaţionale. La cerere, bucătarii pricepuţi ai restaurantului îşi iau misiunea de a găti specialităţi care nu se află în meniu, ceea ce este reconfortant pentru gurmanzii curioşi.

Restaurantul, cu toate cele cinci zone elegante ale sale, este disponibil şi pentru organizarea a diverse evenimente, private sau de tip business. Rezervările sunt recomandabile.

La Mandragora

La Mandragora este o altă opţiune pentru cei care vor să ia masa în oraş pe picior mare. Ambianţa, care nu este altfel decât elegantă şi cumva extravagantă, este cadrul perfect pentru un cocteil sau relaxare în zona lounge de la La Mandragora. Însă, când vine vorba de restaurantul ca atare, clienţii nu trebuie să se aştepte la altceva decât la autentice opere de artă pe care palatul lor, în mod sigur, le va aprecia cum trebuie. Datorită bucătarului şef german care îşi toarnă priceperea şi inventivitatea în pregătirea celor mai fine specialităţi, La Mandragora a reuşit să îşi construiască o reputaţie solidă în rândul clientelei stilate din Bucureşti.

Aşa cum este cazul cu cele mai multe dintre restaurantele bine cotate din oraş, a face rezervări este o strategie recomandabilă. Trebuie pomenit că restaurantul este închis duminica.

Uptown Restaurant

Uptown Restaurant este o prezenţă relativ recentă pe scena localurile din Bucureşti. Pe de altă parte, a reuşit să devină foarte popular într-o perioadă destul de scurtă de timp, parţial şi datorită situării sale într-o zonă unde clienţii nu pot fi altfel decât în centrul atenţiei (mai precis, în renumita zonă Dorobanţi, foarte cunoscută în Bucureşti). Atât ambianţa, cât şi serviciile excelente fac din acest local un cadru ideal pentru întâlnirile de afaceri, precum şi pentru cinele romantice.

Gastronomia este mai dificil de încadrat, însă pot fi decelate cu uşurinţă influenţele mediteraneene şi asiatice. Pe de altă parte, ceea ce este sigur este că nici unui platou nu îi lipseşte eleganţa şi fineţea, ceea ce, evident, este o bucurie nu doar pentru cerul gurii, ci şi pentru ochi. Bineînţeles, rezervările sunt recomandabile.

Bistro Ateneu

Bistro Ateneu nu este neapărat un restaurant pretenţios, şi nici măcar una dintre cele mai stilate alternative pentru care pot opta vizitatorii. Pe de altă parte, Bistro Ateneu rămâne o soluţie recomandabilă, întrucât ambianţa este infuzată de un unic pitoresc je ne sais qoi specific. Atmosfera voit învechită este generată de elementele decorative demodate care, la prima vedere, pot chiar descuraja pe clienţii neavizaţi.

Pe de altă parte, meniul, cuprinzând specialităţi de origine tradiţională românească, merită explorat. Şi, în plus, acest restaurant este departe de a fi cel mai costisitor local din Bucureşti, ceea ce este, din nou, reconfortant.





Comment Section
You have to log in or register a new account!
Primul concert din România, dirijat de un robot

Teatrul Naţional Cluj-Napoca va găzdui primul concert caritabil din România dirijat de un robot.

Unii cred că berea mexicană provoacă virusul mortal din China

Tot mai mulți oameni consideră că berea mexicană Corona Extra are legătură cu epidemia de coronavirus care a ucis deja 213 oameni în China.

Zece filme şi seriale de văzut în februarie 2020 pe Netflix

Iată mai jos cele zece filme şi seriale aşteptate de noi pe Netflix în februarie.

Primul val de artişti de la Neversea 2020

Organizatorii Neversea 2020 au anunţat primul val de artişti care vor concerta pe malul mării în luna iulie.

Conacul plăcerilor, de vânzare. Cum arată palatul cu 50 de leagăne pentru sex

Un conac care dispune de propria Cameră roșie, inspirată din filmul „50 de umbre ale lui Grey”, a fost scos la vânzare. Palatul plăcerilor vine și cu un preț pe măsură de indecent: 2,23 de milioane de lire sterline.

Eminem a intrat în Cartea Recordurilor

Eminem a intrat în Cartea Recordurilor cu piesa „Godzilla” recitând 229 de cuvinte în 30 secunde.

Azi sărbătorim Ziua prăjiturii cu ciocolată

27 ianuarie este ziua care sărbătorește prăjitura cu ciocolată! Și cum probabil toată lume iubește acest desert, aveți nevoie și de o rețetă perfectă unei astfel de ocazii.

Tinder adaugă butonul de panică

Tinder adaugă un buton de panică și alte măsuri de securitate în formatul aplicației.

Când începe Românii au talent. Regulă nouă în acest sezon

Sezonul cu numărul zece al show-ului de talente va lua startul pe 7 februarie, de la 20.30, anunță Pro TV.