Festival dedicat bucătăriei asiatice, weekendul acesta la Romexpo

Colours of Asia, ediția care celebrează șapte ani ai Festivalului Culturilor Asiatice - Asia Fest, va avea loc în perioada 22 – 24 noiembrie la Romexpo (pavilionul C3).

Festivalul aduce iubitorilor de cultură asiatică atât tradițională, cât și contemporană, 3 zile de spectacole, gastronomie, ateliere, expoziții și multe surprize pentru toată familia, din peste 20 de țări de pe marele continent, printre care: China, India, Indonezia, Japonia, Coreea, Turcia, Iran, Irak, Emiratele Arabe Unite și Palestina.

Programul de vizitare este: vineri, 22 noiembrie, 13:00 – 20:00, sâmbătă, 23 noiembrie și duminică, 24 noiembrie, 10:00 -20:00.

Biletele de intrare la festival sunt 10 lei/zi și se pot achiziționa de la intrarea în pavilion, iar copiii sub 5 ani au acces gratuit. 

Atracția principală este zona de food, cel mai mare spațiu din România ce reunește exponenții gastrononomiei asiatice.

Aici, iubitorii de arome exotice se pot delecta cu Pad Thai șiTom Kha Gai, supa picantă thailandeză, cu prepararate din bucătăria japoneză: sushi, sashimi, nigiri, creveți tempura și, în premieră, supa japoneză Miso, dar și celebrele supe Ramen (adaptare chinezească, care se servește la micul dejun) și cea iute-acrișoară chinezească. Nu vor lipsi înghețata thailandeză, bulgogi coreean, coastele de porc chinezești, plăcinte și dulciuri siriene, iraniene și turcești, street food și indian și savuroase feluri și cafea indoneziene iar, pentru vegetarieni, falafel și cigkofte turcești.

Vizitatorii pot lua acasă bine-cunoscutele sosuri japoneze de soia Kikkoman, mixurile legendare de la Pataks pentru curry, korma și masala, noori și wasabi pentru sushi, ingrediente pentru preparatele coreene și box-uri cu supe aromate dar și băuturi asiatice ca Singha, berea casei regale thailandeze și Moutai, băutură tradițională chinezească. Și, desigur, ca la orice eveniment unde Turcia este invitată, cafeaua și ceaiul tradițional vor fi la discreție.

Pe scena Asia Fest se vor putea vedea demonstrații de arte marțiale și de îmbrăcare a chimonoului japonez, dansuri tradiționale coreene, chinezești, orientale și balineze dar și Bollywood, lectură de poezie arabă și lansări de carte, recitaluri de muzică turcească și j-rock și concerte de blues și pop.

Serile la Colours of Asia sunt închise de artiști români și internaționali: vineri de Serkan Eruysal, solist român de origine turcă, ce și-a început cariera în Turcia în 1997, continuând-o apoi în România unde a cucerit publicul cu primul său single, sâmbătă de Fetiblue, unul dintre cei mai talentați chitariști și compozitori de muzică blues și rock din Turcia, autor al albumului Kuş Ekmeği ce aduce alături, preț de zece cântece, cântăreți turci renumiți din zona de jazz și blues iar duminică de Fang Shuang, interpretul chinez de operă ce a cucerit întreaga Românie odată cu participarea sa, în 2017, la emisiunea Românii au talent.




Comment Section
You have to log in or register a new account!
Primul concert din România, dirijat de un robot

Teatrul Naţional Cluj-Napoca va găzdui primul concert caritabil din România dirijat de un robot.

Unii cred că berea mexicană provoacă virusul mortal din China

Tot mai mulți oameni consideră că berea mexicană Corona Extra are legătură cu epidemia de coronavirus care a ucis deja 213 oameni în China.

Zece filme şi seriale de văzut în februarie 2020 pe Netflix

Iată mai jos cele zece filme şi seriale aşteptate de noi pe Netflix în februarie.

Primul val de artişti de la Neversea 2020

Organizatorii Neversea 2020 au anunţat primul val de artişti care vor concerta pe malul mării în luna iulie.

Conacul plăcerilor, de vânzare. Cum arată palatul cu 50 de leagăne pentru sex

Un conac care dispune de propria Cameră roșie, inspirată din filmul „50 de umbre ale lui Grey”, a fost scos la vânzare. Palatul plăcerilor vine și cu un preț pe măsură de indecent: 2,23 de milioane de lire sterline.

Eminem a intrat în Cartea Recordurilor

Eminem a intrat în Cartea Recordurilor cu piesa „Godzilla” recitând 229 de cuvinte în 30 secunde.

Azi sărbătorim Ziua prăjiturii cu ciocolată

27 ianuarie este ziua care sărbătorește prăjitura cu ciocolată! Și cum probabil toată lume iubește acest desert, aveți nevoie și de o rețetă perfectă unei astfel de ocazii.

Tinder adaugă butonul de panică

Tinder adaugă un buton de panică și alte măsuri de securitate în formatul aplicației.

Când începe Românii au talent. Regulă nouă în acest sezon

Sezonul cu numărul zece al show-ului de talente va lua startul pe 7 februarie, de la 20.30, anunță Pro TV.