Există viață după divorț?

O căsătorie din trei se termină cu un divorț în Europa. Divorţul este un eveniment care tulbură grav liniştea şi armonia din viaţa unei persoane, mai ales dacă survine după o perioadă mai lungă de timp, dacă nu era anticipat. Divorțul este o traumă greu de îndurat mai ales de către cel care rămâne şi cu grija copiilor şi cu multe alte responsabilităţi pe care şi le-a asumat în perioada de căsătorie.

S-a dovedit că divorţul este a doua traumă psihologică pe care cineva o resimte după decesul unei persoane dragi.

Așa cum este dovedit că această traumă este una reală şi necesită o perioada de doliu, la fel există soluţii dovedite pe care dacă le aplici îţi poţi accesa puteri nebănuite pentru a-ți reface viaţa.

1. Transformă frica de necunoscut în curiozitate.

E adevărat că eşti la începutul unui drum pe care nu l-ai mai parcurs, dar la fel erai şi la începutul căsătoriei. Nu ştiai cum va fi drumul tău dar l-ai investit cu aşteptări pozitive şi doreai să fie unul fericit, cum probabil a şi fost o bună perioadă.

Ce ar fi să vezi şi acest nou drum tot ca pe unul fericit? Nu ai întâlnit femei care la un timp după divorţ păreau mai fericite decât înainte? De ce oare? Pentru că orice drum vei alege, acesta va fi aşa cum decizi tu să fie.

2. Gândeşte-te mai des la lucrurile pe care le câştigi decât la cele pe care le pierzi.

În orice situaţie şi în orice alegere câştigi unele lucruri şi le pierzi pe altele. Valoarea acestora este dată doar de ţine. Când te-ai căsătorit ai pierdut libertatea şi o parte din independenţă, farmecul cuceririlor şi al aventurii şi ai câştigat liniştea şi echilibrul date de o relaţie stabilă, copii şi prieteni comuni, poate o casă de vacanţă. Acum simţi cum toate acestea dispar, dar de fapt ele există, sunt acolo, te-ai bucurat de ele şi ţi-au dovedit că dacă ai putut o dată, poţi oricând să o iei de la capăt. Viitorul îţi va aduce situaţii noi, oameni noi şi cu siguranţă într-o zi vei mulţumi pentru ele.

3. Priveşte jumătatea plină a paharului – te vei regăsi pe tine.

Chiar dacă acum simţi că pierzi – pe el, situaţia ta, zona de linişte şi comfort – totodată ai ocazia să te regăseşti pe tine cea de care si uitat în anii de căsătorie când uşor-uşor toţi au trecut înaintea ta: copilul, cariera, familia, obligaţiile…parcă mereu erai restantă la timpul pe care să ţi-l dedici numai ţie. Știu că acum nu te simţi în stare să-ţi găseşti pasiunile si echilibrul emoțional, dar cu siguranță în scurt timp vei căuta activităţi cu care să-ţi umpli timpul care ți-a rămas liber și care să te împlinească cu adevarat.

4. Gândeşte-te la divorţ ca la o nouă şansă.

Din moment ce s-a ajuns aici relaţia probabil că nu era una fericită şi e greu de imaginat doi protagonişti fericiţi într-o relaţie nefericită. Poate că la fel că multe alte femei te minteai și tu că e totuşi ok, că sunt şi relaţii mai proaste sau situaţii în care alte prietene sau amice nici măcar nu s-au măritat.

Acum să fim serioşi, femeile din ziua de azi nu mai au nevoie să fie confirmate prin statutul de femeie căsătorită. Acum ai şansa la o viaţă aşa cum ţi-o doreşti: vrei măritată, atunci poţi alege un nou partener cu care să o iei de la capăt, vrei singură, numai tu decizi – presiunea societăţii de “a-ţi reface viaţa” nu mai e atât de mare.

5. Cere ajutor de la cei care ştiu cum te pot ajuta.

Probabil te gândeşti că o s-o scoţi tu la capăt, au mai păţit şi altele şi tot au găsit drumul, o vei face şi tu. Cu siguranţă vei ajunge la liman, dar această călătorie este ca un labirint pe care nu-l cunoşti, îţi poate lua mult timp să găseşti ieşirea. Şi timpul acesta poate fi foarte dificil dacă îl parcurgi singură. Acum există psihologi, coachi, mentori, grupuri de suport, cărţi şi articole care te pot ajuta exact cu ce ai tu nevoie în această perioadă pentru a te reface mai rapid și mai eficient. De ce să nu câştigi timp de calitate şi să depăşeşti cât mai rapid această perioadă dificilă?




Comment Section
You have to log in or register a new account!
Primul concert din România, dirijat de un robot

Teatrul Naţional Cluj-Napoca va găzdui primul concert caritabil din România dirijat de un robot.

Unii cred că berea mexicană provoacă virusul mortal din China

Tot mai mulți oameni consideră că berea mexicană Corona Extra are legătură cu epidemia de coronavirus care a ucis deja 213 oameni în China.

Zece filme şi seriale de văzut în februarie 2020 pe Netflix

Iată mai jos cele zece filme şi seriale aşteptate de noi pe Netflix în februarie.

Primul val de artişti de la Neversea 2020

Organizatorii Neversea 2020 au anunţat primul val de artişti care vor concerta pe malul mării în luna iulie.

Conacul plăcerilor, de vânzare. Cum arată palatul cu 50 de leagăne pentru sex

Un conac care dispune de propria Cameră roșie, inspirată din filmul „50 de umbre ale lui Grey”, a fost scos la vânzare. Palatul plăcerilor vine și cu un preț pe măsură de indecent: 2,23 de milioane de lire sterline.

Eminem a intrat în Cartea Recordurilor

Eminem a intrat în Cartea Recordurilor cu piesa „Godzilla” recitând 229 de cuvinte în 30 secunde.

Azi sărbătorim Ziua prăjiturii cu ciocolată

27 ianuarie este ziua care sărbătorește prăjitura cu ciocolată! Și cum probabil toată lume iubește acest desert, aveți nevoie și de o rețetă perfectă unei astfel de ocazii.

Tinder adaugă butonul de panică

Tinder adaugă un buton de panică și alte măsuri de securitate în formatul aplicației.

Când începe Românii au talent. Regulă nouă în acest sezon

Sezonul cu numărul zece al show-ului de talente va lua startul pe 7 februarie, de la 20.30, anunță Pro TV.