De la apus până la răsărit: Top 10 locuri unde să petreci în București

Românii iubesc distracția și știu să se distreze. Bineînțeles că poți petrece serile de vineri în București stând acasă, la un film. Nu ai însă nici un motiv să faci asta, având în vedere viața de noapte vibrantă din barurile capitalei. Singura scuză pentru a refuza să ieși vineri seară și să petreci până dimineața poate fi o petrecere deja planificată sâmbătă. Ca să te ajutăm să nu ratezi una dintre cele mai bune petreceri din oraș și să nu te pierzi în multitudinea de opțiuni, am ales împreună

În primul rând, îți recomandăm să nu ratezi centrul vechi al Bucureștiului (zona numită Lipscani), inima petrecerii și locul în care vei găsi unele dintre cele mai apreciate baruri, restaurante și cluburi din oraș. Vei găsi peste 100 de locuri interesante într-o zonă relativ restrânsă! În același timp, chiar și cei mai petrecăreți bucureșteni nu au vizitat încă toate locurile din zonă, iar locuri noi se deschid mereu pe Lipscani. Ai o șansă foarte mică să revii aici în câteva luni și să găsești toate barurile la locul lor.


Shoteria 

Strada Șelari, 17

Înainte să intri în centrul vechi, încearcă Shoteria! Barul se descrie foarte spacific: fie stația primei alcoolizări, fie reabilitare. În primul caz, te așteaptă o varietate de shot-uri și cocktail-uri (de la cele clasice la rezultatul fanteziei barmanilor). În al doilea caz, găsești aici smoothie-uri pentru detoxificare, borș, kefir și murături. Barul este deschis de la 9 seara la 5 dimineața. Nu uita regula de bază: bea fiecare shot până la capăt!

Când ai ajuns la a doua băutură și înțelegi limba română mai bine, e timpul să mergi mai departe.


Mojo

Strada Gabroveni, 14

Mojo se poziționează ca fiind tot ceea ce cauți într-un singur loc. Dacă îți dorești să cânți, poți face karaoke în fiecare seară la etaj. Dacă vrei să dansezi, mergi la subsol unde vei găsi cu siguranță o trupă locală în concert. Dacă vrei ceva mai puțin intens, poți să stai la bar cu un pahar în mână, în timp ce vezi fanii cum își încurajează atleții preferați. Mojo este locul preferat nu doar pentru localnici, ci și pentru expații din București și îți promite mai mult decât o atmosferă super-autentică. Vino să petreci într-o companie internațională de excepție!


Food Hood

Strada Șelari, 4

Din martie până în octombrie Bucureștiul este locul perfect să ieși la terase, iar cea mai bună dintre ele este Food Hood, cea mai mare terasă street food din Europa de Est. Bucuria unui burger și a unei beri locale (sau de care vrei) este mai mare atunci când stai într-un șezlong, cu picioarele în nisipul mării. Nu uita să verifici programul de concerte pentru o atmosferă de neuitat. Cu picioarele în nisip și un cocktail în mână, nu îți rămâne nimic de făcut decât să închizi ochii și să evadezi din centrul Bucureștiului direct pe litoral.


NOMAD Sky Bar

Strada Smârdan, 30

Alege NOMAD atunci când vrei să te bucuri de un cocktail într-un lounge bar cu vedere panoramică, după ce te-ai plimbat în oraș și ai văzut mai multe locuri. Prețurile sunt mai mari decât în alte locuri ”mai aproape de pământ”, dar, pe lângă cocktail, te vei bucura de muzică bună, un decor interesant și o vedere panoramică a centrului Bucureștiului. E minunat să privești centrul vechi aglomerat, înainte să înceapă viața de noapte!


Bicicleta

Strada Lipscani, 38

Nu rata Bicicleta dacă ești pasionat de biciclete și tot ce are legătură cu ele. Bicicleta se află în inima centrului vechi al Bucureștiului, pe strada care dă numele întregii zone – Lipscani. Mese-bicicletă, scaune-bicicletă, biciclete pe pereți. Totul este plin de viață, prietenos și ai o vedere a străzii centrale a centrului vechi și a turiștilor cu aparate de fotografiat.

Dacă ești în căutare de ceva local, după ce te-ai plimbat în centrul istoric și foarte turistic, caută adresele de mai jos pe GPS – poți merge pe jos către ele din centru.


J’ai Bistrot

Calea Griviței, 55

J’ai Bistrot este un loc ascuns între casele din zona Piața Victoriei și stația de metrou. Merită să îl cauți! J’ai Bistrot este un loc potrivit pentru orice ocazie: mâncare delicioasă (chef-ul promite că mâncarea va fi ca acasă, în cele mai bune condiții, desigur), relaxare (alege să deguști o băutură și mergi pe terasa din pod pentru a sta între copaci și a asculta un mix între muzica bună și zgomotul orașului) și distracție (vino aici seara și cel mai probabil vei ajunge la o petrecere sau un concert). Locul este la o jumătate de oră de mers pe jos din centrul vechi, o oportunitate excelentă de a simți vibe-ul cultural al Bucureștiului.


Quantic Pub

Șoseaua Grozavești, 82

Quantic nu este doar un pub, ci un întreg spațiu cultural situat în apropierea centrului vechi al Bucureștiului – Cotroceni. Vino aici să te bucuri de concerte, piese de teatru, expoziții, festivaluri și petreceri, dar și ca să bei bere delicioasă la prețuri democratice, într-un loc decorat cu graffiti impresionant.


Dianei 4

Strada Dianei, 4

Un bar, un restaurant, o terasă și un club la mică distanță de Piața Universității. Dacă vii aici în sezonul cald, trebuie să încerci un pahar de ceva delicios pe terasă, sub copaci. În serile de weekend, la Dianei 4 te așteaptă petreceri tematice și concerte. Muzica de cea mai bună calitate și atmosfera de neuitat sunt garantate!


B52 și Fabrica

Strada 11 Iunie, 50

Ne-am decis să scriem despre B52 și Fabrica împreună: sunt despărțite de o terasă mare, deci dacă intri într-un dintre ele vei ajunge cu siguranță și în cealaltă. Vama Veche, legendarul sat de la malul mării de la granița cu Bulgaria, este sacru pentru români: este un loc în care au loc cele mai tari petreceri hippie pe plajă și, desigur, locul unde scrii cele mai vii amintiri pentru iarna următoare. Înainte să plonjăm în nostalgia verii și a serilor fără griji, B52 și Fabrica s-au deschis în anii 2000. Concerte și festivaluri private, muzică pe care nu te gândești dacă să dansezi sau nu, atmosferă de vacanță, când problemele sunt departe și marea este alături și, bineînțeles, prețuri mici – toate astea au făcut B52 și Fabrica extrem de populare și foarte îndrăgite. Nu ai nici o scuză să nu le vizitezi.


Epic Bar

Strada Colței, 50

Dacă versiunea ta de seară perfectă este o atmosferă relaxată, muzică bună și mai puțini decibeli, ar trebui să vizitezi Epic Bar, la 5 minute de centrul vechi. Vino aici pentru bere artizanală, varietăți din care nu vei găsi în alte baruri, și activități pentru intelectualii fanatici. Programul barului are ceva nou în fiecare seară: difuzări de filme, prezentări de carte (dacă ajungi la un eveniment în care nu se vorbește engleză, stai lângă localnici și roagă-i să îți traducă părțile cele mai interesante), și concursuri de jocuri pe calculator. Clienții frecvenți ai Epic Bar te asigură că nu vei pleca din acest loc fără noi prieteni și că vei reveni cu siguranță.




Comment Section
You have to log in or register a new account!
Primul concert din România, dirijat de un robot

Teatrul Naţional Cluj-Napoca va găzdui primul concert caritabil din România dirijat de un robot.

Unii cred că berea mexicană provoacă virusul mortal din China

Tot mai mulți oameni consideră că berea mexicană Corona Extra are legătură cu epidemia de coronavirus care a ucis deja 213 oameni în China.

Zece filme şi seriale de văzut în februarie 2020 pe Netflix

Iată mai jos cele zece filme şi seriale aşteptate de noi pe Netflix în februarie.

Primul val de artişti de la Neversea 2020

Organizatorii Neversea 2020 au anunţat primul val de artişti care vor concerta pe malul mării în luna iulie.

Conacul plăcerilor, de vânzare. Cum arată palatul cu 50 de leagăne pentru sex

Un conac care dispune de propria Cameră roșie, inspirată din filmul „50 de umbre ale lui Grey”, a fost scos la vânzare. Palatul plăcerilor vine și cu un preț pe măsură de indecent: 2,23 de milioane de lire sterline.

Eminem a intrat în Cartea Recordurilor

Eminem a intrat în Cartea Recordurilor cu piesa „Godzilla” recitând 229 de cuvinte în 30 secunde.

Azi sărbătorim Ziua prăjiturii cu ciocolată

27 ianuarie este ziua care sărbătorește prăjitura cu ciocolată! Și cum probabil toată lume iubește acest desert, aveți nevoie și de o rețetă perfectă unei astfel de ocazii.

Tinder adaugă butonul de panică

Tinder adaugă un buton de panică și alte măsuri de securitate în formatul aplicației.

Când începe Românii au talent. Regulă nouă în acest sezon

Sezonul cu numărul zece al show-ului de talente va lua startul pe 7 februarie, de la 20.30, anunță Pro TV.