Cum se împarte nota de plată în lume

La noi, lucrurile sunt clare: dacă ieși cu prietenii în oraș, fiecare se uită pe nota de plată și vede cât are de dat. Dar dacă te afli de exemplu în New York, lucurile se schimbă.

Dar câte țări, atâtea obiceie.

Cum se împarte nota de plată în lume? Iată ce trebuie să știi!

Africa de Sud: Aici fiecare plateste pentru ce comanda. Australia: In locatiile din aceasta tara nu se aduc de obicei note de plata separate; in loc de asta, suma este impartita in mod egal in randul grupului, indiferent de ceea ce ai comandat.

Canada: De obicei, fiecare plateste exact pentru ceea ce a comandat, pe baza notelor de plata separate.

China: Tinerii impart nota de plata, in timp ce restul considera o onoare sa plateasca ei si adesea, se vor inghesui cine sa suporte nota de plata. A pemite altcuiva sa faca asta poate fi considerata o gafa in societate.

Columbia: Trebuie sa ai grija atunci cand iesi in oras in grup. Daca faci tu invitatia, se presupune ca tu platesti.

Coreea de Sud: In Coreea, oamenii nu impart niciodata nota de plata: persoana cea mai in varsta plateste, indiferent cati oameni sunt la masa sau cata bautura s-a consumat.

Costa Rica: Notele de plata separate nu sunt o problema, dar daca toata lumea plateste cu cardul, suma se imparte de obicei in mod egal.

Egipt: Oamenii au tendinta de a plati pentru ceea ce au consumat, mai degraba decat sa imparta nota in mod egal, dar depinde de grup. Daca tu inviti pe cineva la cina, te poti oferi sa platesti tu tot.

Filipine: Pentru tineri este ceva obisnuit sa imparta nota, dar cei mai in varsta pot „concura” pentru onoarea de a plati nota, in ciuda protestelor celorlalti.

Germania: Clientii pun banii la comun, in functie de cat a consumat fiecare si adauga si bacsisul, apoi dau chelnerului intreaga suma.

Guatemala: Ca regula generala, nota de plata fie se imparte, fie este platita de o singura persoana. Daca tu inviti pe cineva la masa, e bine sa si platesti. Islanda: Fiecare plateste pentru ceea ce consuma.

India: Cel mai des intalnit mod de a imparti nota este acela de a-l lasa pe cel mai in varsta barbat de la masa sa plateasca. Dar nici in randul tinerilor nu prea se imparte nota.

Iran: Impartirea notei de plata depinde daca iesi cu familia sau cu prietenii. In cazul familiei, tatal plateste pentru tot; cu prietenii, se stie in general dinainte cine plateste.

Italia: Nota de plata este impartita in mod egal, sau fiecare plateste pentru ce a consumat.

Liban: Nota de plata nu se imparte la masa…lupti pana la moarte pentru a plati tu.

Mexic: Atunci cand cineva invita pe altcineva la masa, cel care face invitatia sfarseste de obicei prin a plati.

Noua Zeelanda: Daca iei cina intr-un grup, de obicei fiecare plateste cat consuma, mai degraba decat sa imparta nota.

Norvegia: Fiecare plateste exact pentru cat a consumat.

Scotia: Daca inviti pe cineva la cina si nu-l cunosti foarte bine, te poti oferi sa platesti nota. In ocazii mai obisnuite, nota de plata este impartita.

Senegal: In locatiile elegante, persoana care a facut invitatia, plateste de regula si nota. Acest lucru este insa flexibil; intr-un grup de prieteni, nu este ceva iesit din comun ca fiecare sa plateasca. Intr-o intalnire de afaceri insa, cel care face invitatia este si cel care plateste.

Siria: Se aplica cam aceleasi principia ca si in Liban.

Spania: In Spania, plata notei in intregime depinde de regiune si ocazie.

SUA: De obicei, nota se imparte.

Thailanda: In multe restaurante se intreaba dinainte cine plateste la un loc si cine plateste separat. Dar daca esti invitat la masa, nu te oferi niciodata sa imparti nota – cine te-a invitat, plateste.

Vietnam: Atunci cand mananci la un restaurant impreuna cu alte persoane, este considerate o onoare sa achiti nota de plata.




Comment Section
You have to log in or register a new account!
Primul concert din România, dirijat de un robot

Teatrul Naţional Cluj-Napoca va găzdui primul concert caritabil din România dirijat de un robot.

Unii cred că berea mexicană provoacă virusul mortal din China

Tot mai mulți oameni consideră că berea mexicană Corona Extra are legătură cu epidemia de coronavirus care a ucis deja 213 oameni în China.

Zece filme şi seriale de văzut în februarie 2020 pe Netflix

Iată mai jos cele zece filme şi seriale aşteptate de noi pe Netflix în februarie.

Primul val de artişti de la Neversea 2020

Organizatorii Neversea 2020 au anunţat primul val de artişti care vor concerta pe malul mării în luna iulie.

Conacul plăcerilor, de vânzare. Cum arată palatul cu 50 de leagăne pentru sex

Un conac care dispune de propria Cameră roșie, inspirată din filmul „50 de umbre ale lui Grey”, a fost scos la vânzare. Palatul plăcerilor vine și cu un preț pe măsură de indecent: 2,23 de milioane de lire sterline.

Eminem a intrat în Cartea Recordurilor

Eminem a intrat în Cartea Recordurilor cu piesa „Godzilla” recitând 229 de cuvinte în 30 secunde.

Azi sărbătorim Ziua prăjiturii cu ciocolată

27 ianuarie este ziua care sărbătorește prăjitura cu ciocolată! Și cum probabil toată lume iubește acest desert, aveți nevoie și de o rețetă perfectă unei astfel de ocazii.

Tinder adaugă butonul de panică

Tinder adaugă un buton de panică și alte măsuri de securitate în formatul aplicației.

Când începe Românii au talent. Regulă nouă în acest sezon

Sezonul cu numărul zece al show-ului de talente va lua startul pe 7 februarie, de la 20.30, anunță Pro TV.