Ce trebuie să știi dacă îți cauți un partener online

Conform unui studiu realizat de technologyreview.com, 1 din 3 relații începe acum online. Ultimele cercetări asupra aplicațiilor mobile de online dating au relevat același lucru: majoritatea utilizatorilor caută o relație stabilă și sentimentele de îndrăgostire și iubire. Ce trebuie să știi dacă folosești această metodă de căutare a unui partener.

A fi iubit, a aparține, a te simți în siguranță și a fi îngrijit sunt nevoi de bază umane, prezente transcultural în toate relațiile umane apropiate. Explicabil astfel cum marea parte a comportamentelor noastre sunt îndreptate către găsirea unui partener cu care și prin care să ne îndeplinim aceste nevoi. Intr-o epocă în care timpul personal se îngustează în fața termenelor limită, în fața responsabilităților la muncă, în fața invaziei rețetelor de socializare și informare online, este de așteptat ca ceea ce rămâne din timpul liber să tindă să fie folosit după regula eficienței.

Fără a fi nevoie să ieșim din confortul casei, fără efortul schimbării cercurilor sociale, în online putem avea acess facil și rapid la potențiali parteneri de relație, în număr incredibil de mare.

Ultimele statistici aproximează că pană în 2040, șapte din zece cupluri se vor forma în urma întâlnirilor și comunicării online. Acum două secole mergeam la bal dansant, acum 50 de ani mergeam la discotecă pentru a întâlni posibili parteneri. Mai nou, de câțiva ani nu mai trebuie să ajungem intr-o anumită locație, nu mai trebuie să învățam stiluri de dans noi: găsim acești parteneri online. Aplicațiile mobile permit acum împlinirea nevoilor evolutive și sociale de bază printr-un simplu gest al degetelor. Deși poate într-un mod ușor infantil și sexualizat, aplicațiile de « online dating », permit accesul la posibili parteneri în baza câtorva criterii prestabilite. In mare măsură superficiale, evaluările pe care le facem într-o secundă asupra unei posibile potriviri cu un partener ne ascut simțul competiției intragen și trezește curiozitatea despre ceilalți : care sunt interesele și personalitatea lor, și mai ales ce cred aceștia despre noi ? Cu toate acest puncte forte, o amenințare care a fost evidențiată de către Asociația de Psihologie științifică din Statele Unite ale Americii este aceea că atunci când avem de-a face cu o decizie cu foarte multe opțiuni tindem să fim hipercritici.

Raportat la întâlnirile online, ajungem de multe ori să refuzăm potențiali parteneri ce au mici imperfecțiuni pe care într-o întâlnire față în față cel mai probabil le-am tolera și am acorda o șansă persoanei și posibilei relații.

Ca o reacție de adaptare naturală la hipercriticismul implicat în decizia de alegere a partenerului online, marea majoritate a celor ce folosesc aplicațiile de « dating online”, tind să își creeze fie profile false, fie de natură să creeze așteptări nerealiste și iluzii celor ce le vizualizează. Studiile arată că 81% dintre utilizatori mint în legătură cu înălțimea, greutatea sau vârsta în cadrul profilelor lor (femeile mințind mai mult în legătură cu o greutate mai mică decât cea reală iar bărbații în legătură cu o înălțime mai mare decât cea reală). 

Sfaturi pentru cei ce folosesc aplicațiile de întâlniri online

1. Hotărăște-te clar ce îți dorești și ce nu îți dorești de la cealaltă persoană. Fi directă și clară în afirmarea dorințelor tale față de cei cu care te întâlnești online. Fie că îți vrei o relație, fie doar comunicare, este de ajutor să fi sinceră cu tine și cu ceilalți. 

2. Fi tu însăți! Chiar dacă tentația de a hiper-cosmetiza profilul online este mare, cine ești tu cu adevărat îi va face pe partenerii potriviți pentru ține să te placă și dincolo de interacțiunile online.

3. Treci repede de la comunicarea și întâlnirile online la cele față în față, în acest fel reduci riscul de a te atașa de o persoană iniante de a vedea cum este ea de fapt și de a fi dezamăgită de realitate. 

4. Dă o șansă și tipului de persoană care nu te atrage în mod deosebit. Dacă în prima întâlnire nu a avut loc o chimie între voi doi, dă-i acesteia timp să apară. 

5. Nu te învinovăți și nu pierde timpul încercând să „rezolvi” ceva ce nu poate fi rezolvat, fie că e vorba de comportamentele, atitudinea sau gândirea celuilalt. Este mai bine să îți folosești energia și resursele în altă parte.





Comment Section
You have to log in or register a new account!
Primul concert din România, dirijat de un robot

Teatrul Naţional Cluj-Napoca va găzdui primul concert caritabil din România dirijat de un robot.

Unii cred că berea mexicană provoacă virusul mortal din China

Tot mai mulți oameni consideră că berea mexicană Corona Extra are legătură cu epidemia de coronavirus care a ucis deja 213 oameni în China.

Zece filme şi seriale de văzut în februarie 2020 pe Netflix

Iată mai jos cele zece filme şi seriale aşteptate de noi pe Netflix în februarie.

Primul val de artişti de la Neversea 2020

Organizatorii Neversea 2020 au anunţat primul val de artişti care vor concerta pe malul mării în luna iulie.

Conacul plăcerilor, de vânzare. Cum arată palatul cu 50 de leagăne pentru sex

Un conac care dispune de propria Cameră roșie, inspirată din filmul „50 de umbre ale lui Grey”, a fost scos la vânzare. Palatul plăcerilor vine și cu un preț pe măsură de indecent: 2,23 de milioane de lire sterline.

Eminem a intrat în Cartea Recordurilor

Eminem a intrat în Cartea Recordurilor cu piesa „Godzilla” recitând 229 de cuvinte în 30 secunde.

Azi sărbătorim Ziua prăjiturii cu ciocolată

27 ianuarie este ziua care sărbătorește prăjitura cu ciocolată! Și cum probabil toată lume iubește acest desert, aveți nevoie și de o rețetă perfectă unei astfel de ocazii.

Tinder adaugă butonul de panică

Tinder adaugă un buton de panică și alte măsuri de securitate în formatul aplicației.

Când începe Românii au talent. Regulă nouă în acest sezon

Sezonul cu numărul zece al show-ului de talente va lua startul pe 7 februarie, de la 20.30, anunță Pro TV.