Câţi români folosesc platformele de dating

70% dintre cei singuri folosesc cel puţin o platformă de dating, potrivit datelor site-ului sentimente.ro.

Deşi îşi fac prieteni cu uşurinţă (59%), românii consideră că aceştia, oricât de mulţi sau de apropiaţi ar fi, nu pot suplini lipsa unui partener de viaţă (81%). Mai mult decât atât, sondajul arată că 82% dintre utilizatorii site-ului au, la rândul lor, cel puţin un prieten singur. Doar 12% dintre aceştia apelează la apropiaţi pentru a-şi găsi un partener, cei mai mulţi fiind dispuşi să facă acest pas online şi offline. 

De asemenea, utilizatorii site-ului au precizat că 70% dintre prietenii lor singuri folosesc cel puţin o platformă de dating şi o consideră o metodă eficientă pentru a cunoaşte pe cineva. 54% dintre respondenţi au precizat că au cel puţin un prieten care şi-a cunoscut partenerul de viaţă printr-un site de dating.

Un avantaj important pentru cei care utilizează platformele speciale şi site-urile de matrimoniale îl reprezintă tocmai faptul că acestea oferă posibilitatea de a cunoaşte pe cineva în profunzime înainte de a face pasul către o relaţie. 95% consideră că este esenţial să fii şi prieten cu partenerul de viaţă, iar 86% spun că de la prietenie la dragoste este doar un pas. O legătură strânsă poate fi şi răspunsul unei relaţii apropiate chiar şi după ce cuplul se desparte, mai arată sondajul, 65% dintre respondenţi fiind de părere că după dragoste poate exista prietenie.

În alegerea platformei de dating potrivite, utilizatorii menţionează printre cele mai importante aspecte notorietatea, numărul de membri, relaţia bună cu echipa de suport, facilitatea folosirii platformei.

Sondajul a fost realizat în perioada 15-30 iulie 2019, online. Au răspuns 1155 de persoane, membri ai Sentimente.ro, femei (40%) şi bărbaţi, cu vârsta medie 36 de ani, interesaţi de căsătorie (57%), o relaţie serioasă (25%), prietenie (14%) şi flirt (4%).




Comment Section
You have to log in or register a new account!
Primul concert din România, dirijat de un robot

Teatrul Naţional Cluj-Napoca va găzdui primul concert caritabil din România dirijat de un robot.

Unii cred că berea mexicană provoacă virusul mortal din China

Tot mai mulți oameni consideră că berea mexicană Corona Extra are legătură cu epidemia de coronavirus care a ucis deja 213 oameni în China.

Zece filme şi seriale de văzut în februarie 2020 pe Netflix

Iată mai jos cele zece filme şi seriale aşteptate de noi pe Netflix în februarie.

Primul val de artişti de la Neversea 2020

Organizatorii Neversea 2020 au anunţat primul val de artişti care vor concerta pe malul mării în luna iulie.

Conacul plăcerilor, de vânzare. Cum arată palatul cu 50 de leagăne pentru sex

Un conac care dispune de propria Cameră roșie, inspirată din filmul „50 de umbre ale lui Grey”, a fost scos la vânzare. Palatul plăcerilor vine și cu un preț pe măsură de indecent: 2,23 de milioane de lire sterline.

Eminem a intrat în Cartea Recordurilor

Eminem a intrat în Cartea Recordurilor cu piesa „Godzilla” recitând 229 de cuvinte în 30 secunde.

Azi sărbătorim Ziua prăjiturii cu ciocolată

27 ianuarie este ziua care sărbătorește prăjitura cu ciocolată! Și cum probabil toată lume iubește acest desert, aveți nevoie și de o rețetă perfectă unei astfel de ocazii.

Tinder adaugă butonul de panică

Tinder adaugă un buton de panică și alte măsuri de securitate în formatul aplicației.

Când începe Românii au talent. Regulă nouă în acest sezon

Sezonul cu numărul zece al show-ului de talente va lua startul pe 7 februarie, de la 20.30, anunță Pro TV.