Studiul a avut ca obiectiv identificarea modificărilor produse de consumul moderat de bere asupra calităţilor motrice - viteză şi forţă, precum şi identificarea modificărilor asupra indicelui de apă din organism, a ţesutului muscular şi a celui adipos, a frecvenţei cardiace şi oxigenului din sânge.
Cercetarea „Influenţa consumului de bere asupra calităţilor motrice forţă şi viteză” a fost finanţat de Centrul de Studii despre Bere, Sănătate şi Nutriţie şi realizat de conf. dr. Mariana Rotariu şi asist.dr. Cătălin Ioniţe de la Universitatea de Medicină şi Farmacie „Grigore T. Popa” din Iaşi şi s-a derulat în perioada noiembrie 2018 – octombrie 2019.
„Studiul pe care l-am realizat a arătat că atunci când sunt respectate cantităţile indicate de un consum moderat de bere şi se urmează o dietă alimentară echilibrată, se observă efecte benefice asupra organismului prin creşterea indicelui de apă din organism, a masei musculare, dar şi prin scăderea ţesutului adipos. De asemenea, un consum moderat de bere poate ajuta organismul să se adapteze mai repede în urma unui efort fizic precum 100 metri viteză şi poate conduce la o mai bună oxigenare până la nivelul capilarelor mici”, a declarat dr. Cătălin Ioniţe, potrivit adevarul.ro.
Eşantionul a inclus 50 de subiecţi cu vârste între 20-35 de ani, sportivi amatori, cu o înălţime cuprinsă între 160-200 centimetri şi o greutate între 50-123 kilograme. Măsurătorile au fost efectuate înainte de ingestia berii, dar şi la o lună de consum zilnic, înainte şi după o situaţie de efort fizic, cantitatea de bere consumată respectând limitele consumului moderat stabilite de Organizaţia Mondială a Sănătăţii: 330 ml bere/zi în cazul femeilor şi 660 ml de bere/zi în cazul bărbaţilor.
„Mă bucur că cercetători din România au aprofundat legătura dintre consumul moderat de bere şi rolul său în recuperarea după o activitate fizică, venind cu rezultate care sunt de interes pentru comunitatea ştiinţifică şi care evidenţiază noi efecte pe care consumul moderat de bere îl poate avea în raport cu sănătatea. Fiind o băutură populară, preferată de români, este important că putem evalua prin studii de specialitate, impactul pe care îl poate avea asupra stilului nostru de viaţă”, a spus, la rândul ei, conf. dr. Corina Zugravu, preşedinte Centrul de Studii despre Bere, Sănătate şi Nutriţie.
Berea este un aliment care consumat în mod moderat poate aduce beneficii organismului. Cerealele, în special orzul, reprezintă o sursă importantă de proteine, fibre şi vitamine de tip B.
Daniela Crudu a fost batuta de iubitul ei.
Teatrul Naţional Cluj-Napoca va găzdui primul concert caritabil din România dirijat de un robot.
Tot mai mulți oameni consideră că berea mexicană Corona Extra are legătură cu epidemia de coronavirus care a ucis deja 213 oameni în China.
Iată mai jos cele zece filme şi seriale aşteptate de noi pe Netflix în februarie.
Organizatorii Neversea 2020 au anunţat primul val de artişti care vor concerta pe malul mării în luna iulie.
Un conac care dispune de propria Cameră roșie, inspirată din filmul „50 de umbre ale lui Grey”, a fost scos la vânzare. Palatul plăcerilor vine și cu un preț pe măsură de indecent: 2,23 de milioane de lire sterline.
Eminem a intrat în Cartea Recordurilor cu piesa „Godzilla” recitând 229 de cuvinte în 30 secunde.
27 ianuarie este ziua care sărbătorește prăjitura cu ciocolată! Și cum probabil toată lume iubește acest desert, aveți nevoie și de o rețetă perfectă unei astfel de ocazii.
Tinder adaugă un buton de panică și alte măsuri de securitate în formatul aplicației.
Sezonul cu numărul zece al show-ului de talente va lua startul pe 7 februarie, de la 20.30, anunță Pro TV.