Insula magnet pentru iubitorii de viata de noapte


arrow_back
Incontestabil aici s-a nascut clubbing-ul si frumoasa insula este un magnet pentru cei atrasi de viata de noapte si de petreceri nebune. Dupa ce a fost descoperita de hippies in anii 1960 turismul a pus stapanire si Ibiza a intrat in Guiness Book ca insula cu cele mai multe, mai mari si mai la moda locuri de distractie.

Din anii 1980 si 1990 au aparut DJ-ii care se mutau vara in Ibiza si care au creat un nou stil de muzica, o combinatie unica de muzica electronica, latino si funk, bazata pe sintetizatoare care bat patru ritmuri de baza. DJ-ii sunt cei care creaza si lanseaza muzica verii care ajunge de aici si in cluburile din capitalele Europei, iar dupa incheierea sezonului de vara pleaca in turnee mondiale pentru a-si promova muzica.

Aici DJ-ii Armin van BuurenTiestoPaul van Dyk  sau David Guetta fac legea si dau tonul in muzica si ce se poarta in cluburile de aici, muzica sau vestimentatie.

Ibiza a devenit capitala mondiala a cluburilor de noapte si vara e asaltata de turisti de pe toate continetele si de toate varstele, desi cei mai multi sunt tineri, majortatea vin pentru distractia din cluburi, iar altii doar din curiozitate. Ibiza a inventat notiunea de clubbing, petrecaretii nu se opresc doar la un club, ci colinda din club in club pana dimineata, indiferent de distante, pentru ca Discobus-urile asigura transportul. Sunt mult mai iefrine decat taxiurile si circula toata noaptea intre statiuni, cluburi, baruri si hotelurile din orasul Ibiza, Platja d'en Bossa, Sant Rafel, Es Canar, Santa Eulària si Sant Antoni.

Pe insula sunt sapte cluburi mari, care pot primi fiecare mai multe mii de oameni, unde taxele de intrare sunt in jur de 50 de euro si bauturile sunt destul de scumpe, sunt insa si cluburi mai mici, si mai ieftine, care nu au insa petreceri la fel de sofisticate, in schimb multe ofera bautura gratis.

Clubul Privilege, este cel mai mare din lume, are 20 de baruri si da petreceri pentru cate 10 000 de oameni in fiecare noapte si ofera cele mai diverse petreceri, de tip flower power, cu spuma, nopti braziliene sau cu fantome, iar cabina DJ-ilor este suspendata deasupra camerei principale asemanatoare cu o hala aviatica. La capatul salii este scena pentru dans coregrafic care la marile evenimente gazduieste artistilor invitati, intr-o parte este o terasa pe mai multe nivele, amenajata pentru relaxare, iar cu fata spre orasul Ibiza este camera Coco Loco, renumita in lumea gay. Clubul este in posesia fostului fotbalist Jose Antonio Santamaría din 1978, fosta piscina fiind transformata intr-unul din cele mai tari cluburi din lume, inregistrat si in Cartea Recordurilor.

Clubul Eden este chiar pe malul apei, vizavi de portul care deserveste localitatea San Antonio si in ultimii 10 ani a devenit unul dintre cele mai frecventate, in special de celebritati, fiind renumit pentru petrecerile explozive si datorita unui sistem unic de sunet si efectele luminoase. Poate servi aproximativ 5.000 de participanti.

Primul mare club a fost Pacha, deschis in 1973, devenit pe scena clubbingului mondial unul din brandurile dominante, cu francizele dezvoltate in toata lumea, si legat mai degraba de un mod de viata cu stil lipsit de inhibitii. Este vizitat in special de VIP-uri si este sursa de inspiratie pentru multi DJ si show-makeri.

Clubul Pacha, inconjurat de un cazino si hoteluri, inclusiv propriul hotel, poate adaposti 3000 de oameni, si este celebru standardele ridicate de distractie, muzica si dans, si pentru ca DJ din intreaga lume au sustinut aici petreceri memorabile.

Pe plaja d'en Bossa este Clubul Space unde mixeaza 40 de DJ si poate primi pana la 8000 de clubberi, fiind considerat unul din cele mai bune cluburi din lume. Aici s-a lansat conceptul petrecereilor de 48 de ore, care incep de la 8 dimineata. Este langa Parcul Acvatic la 5 minute de mers cu taxiul din orasul Ibiza.

Pe aceeasi plaja este si Clubul Bora Bora care se deschide chiar de la 9 dimineata, iar la 16.30 muzica ajunge la cote maxime si incep petrecerile pe plaja care dureaza pana la 5 dimineata.

Clubul Es Paradise, infiintat in anul 1975, este printre cele mai extravagante cu cele 10 baruri cu trei ringuri de dans si o piramida inalta pana la si faimoasa pentru petreceri acavatice.

Faima Clubului Amnesiam, considerat una dintre cele mai tari locatii de clubbing din intreaga lume, se datoreaza faptului ca gazduieste cele mai importante nume din industria muzicala, indiferent de genul muzical abordat. Cele doua mari camere, din care una seamana un cazan intunecat si cealalta cu o enorma hala, sunt flancate de faimoasele tunuri de gheata care pot rabufni in orice moment. Atmosfera este electrizanta datorita celor cu 24 de lasere de pe ringul de dans, dar si datorita muzicii ascultate la maxim. Amnesiam este situata la jumatatea drumului principal dintre orasul Ibiza si Sant Antoni, in dreptul localitatii Sant Rafael.






Comment Section
You have to log in or register a new account!
Primul concert din România, dirijat de un robot

Teatrul Naţional Cluj-Napoca va găzdui primul concert caritabil din România dirijat de un robot.

Unii cred că berea mexicană provoacă virusul mortal din China

Tot mai mulți oameni consideră că berea mexicană Corona Extra are legătură cu epidemia de coronavirus care a ucis deja 213 oameni în China.

Zece filme şi seriale de văzut în februarie 2020 pe Netflix

Iată mai jos cele zece filme şi seriale aşteptate de noi pe Netflix în februarie.

Primul val de artişti de la Neversea 2020

Organizatorii Neversea 2020 au anunţat primul val de artişti care vor concerta pe malul mării în luna iulie.

Conacul plăcerilor, de vânzare. Cum arată palatul cu 50 de leagăne pentru sex

Un conac care dispune de propria Cameră roșie, inspirată din filmul „50 de umbre ale lui Grey”, a fost scos la vânzare. Palatul plăcerilor vine și cu un preț pe măsură de indecent: 2,23 de milioane de lire sterline.

Eminem a intrat în Cartea Recordurilor

Eminem a intrat în Cartea Recordurilor cu piesa „Godzilla” recitând 229 de cuvinte în 30 secunde.

Azi sărbătorim Ziua prăjiturii cu ciocolată

27 ianuarie este ziua care sărbătorește prăjitura cu ciocolată! Și cum probabil toată lume iubește acest desert, aveți nevoie și de o rețetă perfectă unei astfel de ocazii.

Tinder adaugă butonul de panică

Tinder adaugă un buton de panică și alte măsuri de securitate în formatul aplicației.

Când începe Românii au talent. Regulă nouă în acest sezon

Sezonul cu numărul zece al show-ului de talente va lua startul pe 7 februarie, de la 20.30, anunță Pro TV.