15 feluri de mâncare pe care trebuie să le încerci într-o viață

Existența noastră umană se raportează, în mare parte, la senzațiile pe care le trăim, iar cele din zona culinară își fac tot mai simțită prezența în viața noastră. Concursuri, bloguri, evenimente, toate destinate gătitului sau mâncatului, ne fac cunoștință cu preparate care mai de care mai deosebite și ne stârnesc curiozitatea. Iată câteva dintre felurile de mâncare pe care nu ai voie să le ratezi:

1. Sushi

1.Sushi

Sushi este un fel de mâncare tradițional japonez, în care principalul ingredient este orezul (acrit cu oțet) combinat cu diverse alte ingrediente, gătite sau în stare crudă, cel mai adesea pește crud.

2. Paella

2.Paella

Paella este o mâncare tradițională valenciană, un amestec colorat de orez și diverse tipuri de carne, pește sau fructe de mare, asezonate cu numeroase plante aromatice. Denumirea vine de la vasul în care se gătește acest fel de mâncare.

3. Platou de brânzeturi franțuzești

3.Platou-cu-branza

Servit ca aperitiv sau gustare, un platou de brânzeturi franțuzești trebuie să reunească cel puțin 3-5 tipuri de brânză din cele peste 400 de tipuri prezente în Franța, alături de nuci, fructe și biscuiți sărați.

4. Dim sum

4.Dim-sum

Originar din bucătăria cantoneză, dim sum este servit în boluri sau coșulețe în care sunt pregătite porții mici de legume la abur, cărnuri, terciuri de orez și supe.

5. Gelato autentică

5.Gelato

Gelato este un tip de înghețată moale făcută din lapte, frișcă, zahăr, cu arome din piure-uri de nuci și fructe proaspete. Gelato autentică trebuie să conțină, prin statut, cel puțin 3,5% grăsime din unt.

6. Asam laksa

6.Penang-assam-laksa

Este o supă picantă ce conține tăiței de orez cu pui, pește sau creveți, având ca bază laptele de cocos sau asam (tamarind).

7. Tajine de miel

7.Tajine

Denumită după vasul în care se gătește, tajine este o tocană originară din nordul Africii în care carnea de miel (şi uneori de capră), pulpă sau spată, se fierbe înăbuşit în vas de lut împreună cu condimente şi legume.

8. Sandwich cu homar

8.Homar

Simplu, dar delicios și aspectuos, sandwich-ul cu homar este un preparat nord-american din carne de homar în unt servită pe o chiflă similară celei de hot dog, la care se adaugă, uneori, tije de țelină sau ceapă mărunțită și maioneză.

9. Fish and chips

9.Fish-&-chips

Peștele și cartofii prăjiți, celebrul fel de mâncare englezesc, sunt atât o mâncare sofisticată, cât și o gustare nepretențioasă de stradă.

10. Moulles frites

10.Moules

Midiile cu cartofi prăjiți sunt un preparat tradițional belgian, popularîn Franța și nordul Europei. Jumătate de kilogram de midii sunt înăbușite în vin alb și unt, iar în funcție de tipul preparatului, se pot adăuga legume, brânzeturi nobile și ierburi.

11. Pizza napolitană

11.Pizza

Adevărata pizza napolitană se face cu roșii San Marzano, care cresc în solul vulcanic de la sudul muntelui Vezuviu, și mozzarella di bufala Campana, făcută cu lapte de bivolițe crescute pe câmpiile din Lazio și Campania.

12. Caviar

13.Caviar

Cele patru tipuri de caviar sunt BelugaSterletOssetra și Sevruga. Cele mai scumpe și mai rare sunt cele de primul tip, provenind de la sturioni beluga din Marea Caspică.

Producția de caviar a fost sistată în Rusia între anii 2008 și 2011, pentru a permite refacerea populației de sturioni.

13. Tapas

12.Tapas

Tapas sunt o mare varietate de aperitive din gastronomia spaniolă. Acestea pot fi reci, combinații de măsline cu brânză sau carne și calde, diverse fructe de mare sau cărnuri și mezeluri.

14. Ramen

14.Ramen

Ramen este o supă japoneză care conține tăiței de grâu chinezești serviți într-o supă de carne sau pește, aromată cu sos de soia sau miso și completată cu feliuțe de carne de porc, alge sau ceapă verde.

15. Sacher-Torte

15.Sacher

Încheiem cu un desert. Una dintre cele mai faimoase prăjituri din lume, Sacher-Torte este o prăjitură de ciocolată a cărei rețetă originală este un secret bine păstrat de către hotelul Sacher din Viena încă din anul 1832.




Comment Section
You have to log in or register a new account!
Primul concert din România, dirijat de un robot

Teatrul Naţional Cluj-Napoca va găzdui primul concert caritabil din România dirijat de un robot.

Unii cred că berea mexicană provoacă virusul mortal din China

Tot mai mulți oameni consideră că berea mexicană Corona Extra are legătură cu epidemia de coronavirus care a ucis deja 213 oameni în China.

Zece filme şi seriale de văzut în februarie 2020 pe Netflix

Iată mai jos cele zece filme şi seriale aşteptate de noi pe Netflix în februarie.

Primul val de artişti de la Neversea 2020

Organizatorii Neversea 2020 au anunţat primul val de artişti care vor concerta pe malul mării în luna iulie.

Conacul plăcerilor, de vânzare. Cum arată palatul cu 50 de leagăne pentru sex

Un conac care dispune de propria Cameră roșie, inspirată din filmul „50 de umbre ale lui Grey”, a fost scos la vânzare. Palatul plăcerilor vine și cu un preț pe măsură de indecent: 2,23 de milioane de lire sterline.

Eminem a intrat în Cartea Recordurilor

Eminem a intrat în Cartea Recordurilor cu piesa „Godzilla” recitând 229 de cuvinte în 30 secunde.

Azi sărbătorim Ziua prăjiturii cu ciocolată

27 ianuarie este ziua care sărbătorește prăjitura cu ciocolată! Și cum probabil toată lume iubește acest desert, aveți nevoie și de o rețetă perfectă unei astfel de ocazii.

Tinder adaugă butonul de panică

Tinder adaugă un buton de panică și alte măsuri de securitate în formatul aplicației.

Când începe Românii au talent. Regulă nouă în acest sezon

Sezonul cu numărul zece al show-ului de talente va lua startul pe 7 februarie, de la 20.30, anunță Pro TV.