Sushi este un fel de mâncare tradițional japonez, în care principalul ingredient este orezul (acrit cu oțet) combinat cu diverse alte ingrediente, gătite sau în stare crudă, cel mai adesea pește crud.
Paella este o mâncare tradițională valenciană, un amestec colorat de orez și diverse tipuri de carne, pește sau fructe de mare, asezonate cu numeroase plante aromatice. Denumirea vine de la vasul în care se gătește acest fel de mâncare.
Servit ca aperitiv sau gustare, un platou de brânzeturi franțuzești trebuie să reunească cel puțin 3-5 tipuri de brânză din cele peste 400 de tipuri prezente în Franța, alături de nuci, fructe și biscuiți sărați.
Originar din bucătăria cantoneză, dim sum este servit în boluri sau coșulețe în care sunt pregătite porții mici de legume la abur, cărnuri, terciuri de orez și supe.
Gelato este un tip de înghețată moale făcută din lapte, frișcă, zahăr, cu arome din piure-uri de nuci și fructe proaspete. Gelato autentică trebuie să conțină, prin statut, cel puțin 3,5% grăsime din unt.
Este o supă picantă ce conține tăiței de orez cu pui, pește sau creveți, având ca bază laptele de cocos sau asam (tamarind).
Denumită după vasul în care se gătește, tajine este o tocană originară din nordul Africii în care carnea de miel (şi uneori de capră), pulpă sau spată, se fierbe înăbuşit în vas de lut împreună cu condimente şi legume.
Simplu, dar delicios și aspectuos, sandwich-ul cu homar este un preparat nord-american din carne de homar în unt servită pe o chiflă similară celei de hot dog, la care se adaugă, uneori, tije de țelină sau ceapă mărunțită și maioneză.
Peștele și cartofii prăjiți, celebrul fel de mâncare englezesc, sunt atât o mâncare sofisticată, cât și o gustare nepretențioasă de stradă.
Midiile cu cartofi prăjiți sunt un preparat tradițional belgian, popularîn Franța și nordul Europei. Jumătate de kilogram de midii sunt înăbușite în vin alb și unt, iar în funcție de tipul preparatului, se pot adăuga legume, brânzeturi nobile și ierburi.
Adevărata pizza napolitană se face cu roșii San Marzano, care cresc în solul vulcanic de la sudul muntelui Vezuviu, și mozzarella di bufala Campana, făcută cu lapte de bivolițe crescute pe câmpiile din Lazio și Campania.
Cele patru tipuri de caviar sunt Beluga, Sterlet, Ossetra și Sevruga. Cele mai scumpe și mai rare sunt cele de primul tip, provenind de la sturioni beluga din Marea Caspică.
Producția de caviar a fost sistată în Rusia între anii 2008 și 2011, pentru a permite refacerea populației de sturioni.
Tapas sunt o mare varietate de aperitive din gastronomia spaniolă. Acestea pot fi reci, combinații de măsline cu brânză sau carne și calde, diverse fructe de mare sau cărnuri și mezeluri.
Ramen este o supă japoneză care conține tăiței de grâu chinezești serviți într-o supă de carne sau pește, aromată cu sos de soia sau miso și completată cu feliuțe de carne de porc, alge sau ceapă verde.
Încheiem cu un desert. Una dintre cele mai faimoase prăjituri din lume, Sacher-Torte este o prăjitură de ciocolată a cărei rețetă originală este un secret bine păstrat de către hotelul Sacher din Viena încă din anul 1832.
Daniela Crudu a fost batuta de iubitul ei.
Teatrul Naţional Cluj-Napoca va găzdui primul concert caritabil din România dirijat de un robot.
Tot mai mulți oameni consideră că berea mexicană Corona Extra are legătură cu epidemia de coronavirus care a ucis deja 213 oameni în China.
Iată mai jos cele zece filme şi seriale aşteptate de noi pe Netflix în februarie.
Organizatorii Neversea 2020 au anunţat primul val de artişti care vor concerta pe malul mării în luna iulie.
Un conac care dispune de propria Cameră roșie, inspirată din filmul „50 de umbre ale lui Grey”, a fost scos la vânzare. Palatul plăcerilor vine și cu un preț pe măsură de indecent: 2,23 de milioane de lire sterline.
Eminem a intrat în Cartea Recordurilor cu piesa „Godzilla” recitând 229 de cuvinte în 30 secunde.
27 ianuarie este ziua care sărbătorește prăjitura cu ciocolată! Și cum probabil toată lume iubește acest desert, aveți nevoie și de o rețetă perfectă unei astfel de ocazii.
Tinder adaugă un buton de panică și alte măsuri de securitate în formatul aplicației.
Sezonul cu numărul zece al show-ului de talente va lua startul pe 7 februarie, de la 20.30, anunță Pro TV.